Kadrnka
Vlastní vinice: 11ha
Roční produkce: 60 000 lahví
Naše rodinné vinařství se nachází ve vinařské obci Březí u Mikulova v blízkosti Pavlovských a Dunajovských vrchů. Já se svou rodinnou jsem již čtvrtá generace, která ve vinařství pokračuje. Mým nejdůležitějším profesním krokem bylo, když jsem v roce 2001 nastoupil do vinařství Mikros-vín Mikulov. Poté jsem byl u vzniku vinařství Galant, odkud jsem po dvou letech v roce 2009 odešel do Vinařství Volařík, kde jsem pracoval až do roku 2015. Nějaký čas jsem strávil i prací v Rakousku, kde se mi líbil hlavně přístup k vinařství a vinicím. Toto všechno mi přineslo cenné zkušenosti a umožnilo pozvednout rodinnou tradici na dnešní úroveň a chceme rozhodně ještě víc. V současné době obhospodařujeme 11 ha vinic v Mikulovské vinařské podoblasti na úbočí Dunajovských kopců, jednom z nejteplejších míst u nás. V Březí se jedná se o viniční tratě Liščí vrch a Ořechová hora, v Dobrém Poli trať Staré a v Mikulově trať Za Turoldem. Všechny naše vinice jsou v duchu integrované produkce, máme kolem 5.500 keřů na jedem hektar a produkce je jedna láhev vína z révového keře.

Víno je zelenkavožluté barvy střední viskozity a ve vůni je výrazně cítit čerstvě drcená směs pepřů, zelená jablka či letní hrušky. Chuť je výrazně kořenitá a její závěr je ovocitý s minerálním závěrem. Hrozny po zpracování macerovaly 20 hodin v lisu. Po vylisování šla část do akátového sudu a část do nerezi, kde byla vína školena až do jejich scelení před plněním.

Víno je zelenkavo žluté barvy a velmi dobré viskozity. Vůně je velmi ušlechtilá, kde se mísí tóny zralých hrušek, sušeného ananasu, jižního ovoce, či křupavé kůrky chleba s vanilkovým nádechem. Chuť je velmi šťavnatá, příjemně ovocitá, krémovitá a minerální s dlouhým a slaným závěrem. Hrozny jsou z vinice staré 35 let a byly ve zdravém stavu sbírány a 18 hodin macerovány v lisu. Víno kvasilo a bylo mícháno 4 měsíce na kvasnicích v dubovém velkém sudu. Poté bylo doškoleno v nerezové nádobě do jeho naplnění.

Víno má jasně zlatavou a zářivou barvu pěkné viskozity. Vůně je velmi bohatá, kde se mísí výrazná ovocitost, květnatost a minerální závěr. Jsou cítit zralé meruňky, hrušky, přezrálý chlupatý angrešt, žlutý meloun či květy heřmánku. Chuť je krásně živá, šťavnatá a opulentní. Dominují opět šťavnaté meruňky, zralý cukrový meloun, mango s pěkně slaným závěrem. Hrozny byly napadeny z 50 % Botrytis cinerea. Víno bylo mícháno 5 měsíců na kvasnicích v nerezi, a pak se do naplnění rozdýchalo v akátovém sudu.

Víno je zlatavé barvy a velmi pěkné viskozity. Ve vůni jsou výrazně cítit zralé pomeranče a mandarinková kůra, kvetoucí fialky, liči s jemně kořenitým závěrem. Chuť je pěkně živá, harmonická a opulentní. Dominuje mandarinková šťáva, žluté ovoce, čerstvý akátový med se šťavnatým závěrem. Naprosto zdravé a vyzrálé hrozny macerovaly v lisu 20 hodin, než byly vylisovány. Víno kvasilo a zrálo v nerezové nádobě.

Barva je krásně zlatavá střední viskozity. Ve vůni jsou cítit zralé citrusy, květy lučního kvítí, limetková šťáva a jemná kořenitost v závěru. Chuť je velmi živá, ovocná s tóny citrusové šťávy, kiwi, sušených oříšků a pěkně slanou dochutí. Hrozny byly napadeny z 30 % Botrytis cinerea a macerovaly po zpracování 18 hodin v lisu. Jedna třetina vína kvasila a zrála 5 měsíců v dubovém sudu a zbytek v nerezi. Po vyškolení bylo víno před plněním sceleno.

Tento Ryzlink má zlatožlutou barvu. Ve vůni dominují žluté špendlíky, přezrálé meruňky, vlašské ořechy s medem a minerálním závěrem. Chuť je po šťavnatých meruňkách, bělomasé broskvi, květovém medu s ořechovým podtónem a s dlouhou slanou dochutí.

Ze zlatožlutého Vlášáku se line krásná vůně zralých hroznů, plně rozkvetlé louky s kořenitým a minerálním závěrem. Chuť je výrazně ovocná, štavnatá až rozinková, zároveň příjemně kořenitá se slanou dochutí. Hrozny byly napadeny z 60% ušlechtilou plísní Botrytis cinerea.

Ze zlatavého Vlašáku se line výrazná vůně zralých hroznů, akátového medu, rozinek s kořenitým a minerálním závěrem. Chuť je hustá, plná, šťavnatá až rozinková, zároveň výrazně minerální se slanou dochutí. Hrozny byly napadeny z 80% ušlechtilou plísní Botrytis cinerea. Víno bylo pro svou komplexnost zceleno ze dvou různě vyzrálých ryzlinků a zrálo 9 měsíců na akátových sudech.

Víno je zlatožluté barvy a vysoké viskozity. Vůně je velmi bohatá, kde se mísí přezrálé červené grepy, sušené luční seno, čerstvě vytočený akátový med, sušené rozinky a sladké koření s minerálním závěrem. Chuť je velmi komplexní a opulentní. Dominuje přezrálé žluté ovoce, med, sušený ananas a meruňky. Dochuť je velmi živá, šťavantá a krásně slaná. Hrozny jsou z 51 let staré vinice a byly napadeny z 60 % Botrytis cinerea. Sbírány byly nadvakrát a zdravá část macerovala v lisu 10 hodin a poté byla vylisována. Botrytická část byla okamžitě lisována. vína kvasila a zrála 5 měsíců v akátovém sudu a zbytek v nerezové nádobě. Před naplněním bylo víno po doškolení sceleno.

Víno je zlatavé barvy a velmi dobré viskozity. Vůně je krásně čistá s nádechem červených grepů, pomerančové kůry, přezrálých rynglí a mirabelek s minerálním závěrem. Chuť je velmi živá a pikantní, kořenitá s výraznou ovocitostí, slaností a praženou mandlí v dochuti. 100% zdravé hrozny byly sbírány až v závěru sklizně. Je to z důvodu východní orientace vinice a proto byla zralost hroznů v podobné cukernatosti, jako Pálava v Březí na Ořechové hoře o 3 týdny později. To také zajistilo vyšší kyselinu v hroznech a nezvyklý charakter této suché Pálavy. Hrozny byly po zpracování 20 hodin macerovány v lisu a poté lisovány. Víno kvasilo a zrálo na kvasnicích 5 měsíců v nerezové nádobě. Poté bylo doškoleno a naplněno.

Jindřích je zlatavé barvy, ve vůni se doplňují zralé meruňky, květy lípi s akátovým medem a minerálním závěrem. Chut je ovocitá, šťavnatá, krásně nazrálá s minerální dochutí. Polovina vína zrála 12 měsíců na kvasnicích ve velkém dubovém sudu a polovina na akátovém sudu. Hrozny byly napadeny z 30% ušlechtilou plísní šedou.

Zlatožluté Chardonnay je ve vůni velmi bohaté. Ušlechtilá vůně medu, ananasu a manga je doplněna tóny máslových sušenek, vanilkového lusku, bílého chleba a dlouhým krémovitým a slaným závěrem. Chuť je velmi plná, extraktivní a minerální s krémovým koncem. Víno dokvášelo a zrálo 12 měsíců na kvasnicích v dubovém sudu.
Stránka 1 z 2 - 15 položek celkem