Kód: 143 | Značka: Klobása

Vinařství Klobása Rulandské šedé 2018

299 Kč
Skladem

Díky vyšší kyselině, netradičně pro tuhle odrůdu je tenhle "šeďák" příjemně šťavnatý doplněný o tóny pomerančů a medu.

Kategorie: Bílá vína
Obsah cukru: Suché
Přívlastek: pozdní sběr
Ročník: 2018
Vinařská obec: Nikolčice
Alkohol: 12,5 %
Cukry: 7,2 g/l
Kyseliny: 7,0 g/l
Objem: 750 ml
Podoblast: Velkopavlovická
Viniční trať: Neuperk

Díky vyšší kyselině, netradičně pro tuhle odrůdu je tenhle "šeďák" příjemně šťavnatý doplněný o tóny pomerančů a medu. V dochuti je cítit jemný dotek másla z lískových oříšků. Při výrobě vína se spoléhá Vlasťa Klobása na to, že zná každý hrozen ,který mu prochází pod rukama. Jeho pravidla jsou neměnná, například u modrých hroznů riskuje co možná nejpozdější sběr. Jeho červená vína tak mají výhradně přívlastek výběr z hroznů. Jeho nejdůležitější 2hektarová trať Neuperk leží v 350m.n.m. se sparašovou půdou s vysokým obsahem vápníku dává vínům skvělý minerální charakter. Vlasťa nepracuje s botritidou výsledkem je čistý odrůdový charakter. Zkrátka a jasně víte co máte ve skleničce!

vinarstvi-klobasa-logo-pic

Vlastní vinice: 2ha

Roční produkce: 18 000 lahví

Malé exkluzivní vinařství Ing. Vlastislava Klobásy vzniklo kolem roku 2000 postupným přerodem z koníčka do podnikatelské činnosti. Základem prestiže je dvouhektarová vinice v nikolčické trati Neuperk. Pozemek v nadmořské výšce přibližně 350 metrů nad mořem s jihozápadní orientací, sprašovou půdou a vysokým obsahem vápníku má unikátní mikroklima. Z kotle od hustopečských rybníků proudí teplý vzduch přes vinohrad a vyhřívá hrozny na révových keřích do kvalit vysokých přívlastků. Sklepní hospodářství přestěhoval Vlastislav Klobása v roce 2012 z Mikulovska do Nikolčic do vinařského dvora, který postupně zrekonstruoval. Při výrobě vína se spoléhá hlavně na to, že zná důvěrně každý keř ve vinici a rukama mu prochází každý hrozen, který doprovází až do lahve. Pak může aplikovat zdravou míru selskosti a dodržovat neměnná pravidla – například u modrých hroznů riskuje co možná nejpozdější sběr a červená vína tak mají výhradně přívlastek výběr z hroznů. Pokud výchozí surovina tuto kvalitu nesplňuje například z důvodu slabšího ročníku a nevhodného počasí, vznikají rosé z hroznů v pozdním sběru. Další technologie odpovídají představám o moderním vinařském maloprovozu – experimenty s vlastními kvasinkami, chlazení bílých moštů, pneumatický lis, nerezové tanky a barikové sudy. Specialitou jsou degustace pro malé, maximálně desetičlenné skupiny přímo ve vinici. Komornější složení preferuje Vlastislav Klobása i při degustacích ve sklepě. Cílem vinařství je produkce vysoce jakostního a zároveň originálního vína vytvářející autentickou chuťovou linii.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin. Se Shoptetem pomáhá - JN webdesign