Víno je zelenkavo žluté barvy a velmi dobré viskozity. Vůně je velmi ušlechtilá, kde se mísí tóny zralých hrušek, sušeného ananasu, jižního ovoce, či křupavé kůrky chleba s vanilkovým nádechem. Chuť je velmi šťavnatá, příjemně ovocitá, krémovitá a minerální s dlouhým a slaným závěrem. Hrozny jsou z vinice staré 35 let a byly ve zdravém stavu sbírány a 18 hodin macerovány v lisu. Víno kvasilo a bylo mícháno 4 měsíce na kvasnicích v dubovém velkém sudu. Poté bylo doškoleno v nerezové nádobě do jeho naplnění.
Naše rodinné vinařství se nachází ve vinařské obci Březí u Mikulova v blízkosti Pavlovských a Dunajovských vrchů. Já se svou rodinnou jsem již čtvrtá generace, která ve vinařství pokračuje. Mým nejdůležitějším profesním krokem bylo, když jsem v roce 2001 nastoupil do vinařství Mikros-vín Mikulov. Poté jsem byl u vzniku vinařství Galant, odkud jsem po dvou letech v roce 2009 odešel do Vinařství Volařík, kde jsem pracoval až do roku 2015. Nějaký čas jsem strávil i prací v Rakousku, kde se mi líbil hlavně přístup k vinařství a vinicím. Toto všechno mi přineslo cenné zkušenosti a umožnilo pozvednout rodinnou tradici na dnešní úroveň a chceme rozhodně ještě víc. V současné době obhospodařujeme 11 ha vinic v Mikulovské vinařské podoblasti na úbočí Dunajovských kopců, jednom z nejteplejších míst u nás. V Březí se jedná se o viniční tratě Liščí vrch a Ořechová hora, v Dobrém Poli trať Staré a v Mikulově trať Za Turoldem. Všechny naše vinice jsou v duchu integrované produkce, máme kolem 5.500 keřů na jedem hektar a produkce je jedna láhev vína z révového keře.
Vlastní vinice: 11ha
Roční produkce: 60 000 lahví
Naše rodinné vinařství se nachází ve vinařské obci Březí u Mikulova v blízkosti Pavlovských a Dunajovských vrchů. Já se svou rodinnou jsem již čtvrtá generace, která ve vinařství pokračuje. Mým nejdůležitějším profesním krokem bylo, když jsem v roce 2001 nastoupil do vinařství Mikros-vín Mikulov. Poté jsem byl u vzniku vinařství Galant, odkud jsem po dvou letech v roce 2009 odešel do Vinařství Volařík, kde jsem pracoval až do roku 2015. Nějaký čas jsem strávil i prací v Rakousku, kde se mi líbil hlavně přístup k vinařství a vinicím. Toto všechno mi přineslo cenné zkušenosti a umožnilo pozvednout rodinnou tradici na dnešní úroveň a chceme rozhodně ještě víc. V současné době obhospodařujeme 11 ha vinic v Mikulovské vinařské podoblasti na úbočí Dunajovských kopců, jednom z nejteplejších míst u nás. V Březí se jedná se o viniční tratě Liščí vrch a Ořechová hora, v Dobrém Poli trať Staré a v Mikulově trať Za Turoldem. Všechny naše vinice jsou v duchu integrované produkce, máme kolem 5.500 keřů na jedem hektar a produkce je jedna láhev vína z révového keře.