Víno je zlatavé barvy a velmi dobré viskozity. Vůně je krásně čistá s nádechem červených grepů, pomerančové kůry, přezrálých rynglí a mirabelek s minerálním závěrem. Chuť je velmi živá a pikantní, kořenitá s výraznou ovocitostí, slaností a praženou mandlí v dochuti. 100% zdravé hrozny byly sbírány až v závěru sklizně. Je to z důvodu východní orientace vinice a proto byla zralost hroznů v podobné cukernatosti, jako Pálava v Březí na Ořechové hoře o 3 týdny později. To také zajistilo vyšší kyselinu v hroznech a nezvyklý charakter této suché Pálavy. Hrozny byly po zpracování 20 hodin macerovány v lisu a poté lisovány. Víno kvasilo a zrálo na kvasnicích 5 měsíců v nerezové nádobě. Poté bylo doškoleno a naplněno.
Naše rodinné vinařství se nachází ve vinařské obci Březí u Mikulova v blízkosti Pavlovských a Dunajovských vrchů. Já se svou rodinnou jsem již čtvrtá generace, která ve vinařství pokračuje. Mým nejdůležitějším profesním krokem bylo, když jsem v roce 2001 nastoupil do vinařství Mikros-vín Mikulov. Poté jsem byl u vzniku vinařství Galant, odkud jsem po dvou letech v roce 2009 odešel do Vinařství Volařík, kde jsem pracoval až do roku 2015. Nějaký čas jsem strávil i prací v Rakousku, kde se mi líbil hlavně přístup k vinařství a vinicím. Toto všechno mi přineslo cenné zkušenosti a umožnilo pozvednout rodinnou tradici na dnešní úroveň a chceme rozhodně ještě víc. V současné době obhospodařujeme 11 ha vinic v Mikulovské vinařské podoblasti na úbočí Dunajovských kopců, jednom z nejteplejších míst u nás. V Březí se jedná se o viniční tratě Liščí vrch a Ořechová hora, v Dobrém Poli trať Staré a v Mikulově trať Za Turoldem. Všechny naše vinice jsou v duchu integrované produkce, máme kolem 5.500 keřů na jedem hektar a produkce je jedna láhev vína z révového keře.
Vlastní vinice: 11ha
Roční produkce: 60 000 lahví
Naše rodinné vinařství se nachází ve vinařské obci Březí u Mikulova v blízkosti Pavlovských a Dunajovských vrchů. Já se svou rodinnou jsem již čtvrtá generace, která ve vinařství pokračuje. Mým nejdůležitějším profesním krokem bylo, když jsem v roce 2001 nastoupil do vinařství Mikros-vín Mikulov. Poté jsem byl u vzniku vinařství Galant, odkud jsem po dvou letech v roce 2009 odešel do Vinařství Volařík, kde jsem pracoval až do roku 2015. Nějaký čas jsem strávil i prací v Rakousku, kde se mi líbil hlavně přístup k vinařství a vinicím. Toto všechno mi přineslo cenné zkušenosti a umožnilo pozvednout rodinnou tradici na dnešní úroveň a chceme rozhodně ještě víc. V současné době obhospodařujeme 11 ha vinic v Mikulovské vinařské podoblasti na úbočí Dunajovských kopců, jednom z nejteplejších míst u nás. V Březí se jedná se o viniční tratě Liščí vrch a Ořechová hora, v Dobrém Poli trať Staré a v Mikulově trať Za Turoldem. Všechny naše vinice jsou v duchu integrované produkce, máme kolem 5.500 keřů na jedem hektar a produkce je jedna láhev vína z révového keře.