Víno má jasně zlatavou a zářivou barvu pěkné viskozity. Vůně je velmi bohatá, kde se mísí výrazná ovocitost, květnatost a minerální závěr. Jsou cítit zralé meruňky, hrušky, přezrálý chlupatý angrešt, žlutý meloun či květy heřmánku. Chuť je krásně živá, šťavnatá a opulentní. Dominují opět šťavnaté meruňky, zralý cukrový meloun, mango s pěkně slaným závěrem. Hrozny byly napadeny z 50 % Botrytis cinerea. Víno bylo mícháno 5 měsíců na kvasnicích v nerezi, a pak se do naplnění rozdýchalo v akátovém sudu.
Naše rodinné vinařství se nachází ve vinařské obci Březí u Mikulova v blízkosti Pavlovských a Dunajovských vrchů. Já se svou rodinnou jsem již čtvrtá generace, která ve vinařství pokračuje. Mým nejdůležitějším profesním krokem bylo, když jsem v roce 2001 nastoupil do vinařství Mikros-vín Mikulov. Poté jsem byl u vzniku vinařství Galant, odkud jsem po dvou letech v roce 2009 odešel do Vinařství Volařík, kde jsem pracoval až do roku 2015. Nějaký čas jsem strávil i prací v Rakousku, kde se mi líbil hlavně přístup k vinařství a vinicím. Toto všechno mi přineslo cenné zkušenosti a umožnilo pozvednout rodinnou tradici na dnešní úroveň a chceme rozhodně ještě víc. V současné době obhospodařujeme 11 ha vinic v Mikulovské vinařské podoblasti na úbočí Dunajovských kopců, jednom z nejteplejších míst u nás. V Březí se jedná se o viniční tratě Liščí vrch a Ořechová hora, v Dobrém Poli trať Staré a v Mikulově trať Za Turoldem. Všechny naše vinice jsou v duchu integrované produkce, máme kolem 5.500 keřů na jedem hektar a produkce je jedna láhev vína z révového keře.
Vlastní vinice: 11ha
Roční produkce: 60 000 lahví
Naše rodinné vinařství se nachází ve vinařské obci Březí u Mikulova v blízkosti Pavlovských a Dunajovských vrchů. Já se svou rodinnou jsem již čtvrtá generace, která ve vinařství pokračuje. Mým nejdůležitějším profesním krokem bylo, když jsem v roce 2001 nastoupil do vinařství Mikros-vín Mikulov. Poté jsem byl u vzniku vinařství Galant, odkud jsem po dvou letech v roce 2009 odešel do Vinařství Volařík, kde jsem pracoval až do roku 2015. Nějaký čas jsem strávil i prací v Rakousku, kde se mi líbil hlavně přístup k vinařství a vinicím. Toto všechno mi přineslo cenné zkušenosti a umožnilo pozvednout rodinnou tradici na dnešní úroveň a chceme rozhodně ještě víc. V současné době obhospodařujeme 11 ha vinic v Mikulovské vinařské podoblasti na úbočí Dunajovských kopců, jednom z nejteplejších míst u nás. V Březí se jedná se o viniční tratě Liščí vrch a Ořechová hora, v Dobrém Poli trať Staré a v Mikulově trať Za Turoldem. Všechny naše vinice jsou v duchu integrované produkce, máme kolem 5.500 keřů na jedem hektar a produkce je jedna láhev vína z révového keře.